Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Остап Дроздов

П'ятниця, 11 червня 2021, 11:45

Добродомов башлятиме штраф за довготелесий язик Дроздова

Остап Дроздов

Нацрада оштрафувала 4 канал на 114 тисяч гривень через дискримінаційні висловлювання Остапа Дроздова.

Про це повідомила Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення.

Нацрада на своєму засіданні 10 червня винесла попередження та призначила штраф у 114 тис. грн "4 каналу" через дискримінаційні висловлювання ведучого, львівського журналіста Остапа Дроздова.

Як пояснили у Нацраді, ще у лютому цього року у своїй програмі "Прямим текстом" Дроздов назвав глядачів телеканалів "112 Україна", Zik, та NewsOne, на які наразі накладено санкції РНБО, словами, які "містять ознаки пропаганди винятковості, зверхності або неповноцінності осіб за ознаками їх ідеології та переконань, а також елементи пропаганди розпалювання національної ворожнечі та ненависті".

"Порівнюючи глядачів зазначених каналів з біологічними організмами ("одноклітинні", "амеби", "інфузорії-туфельки", "одноклітинні тилові щури", "істоти з курсу біології за 6 клас, третя чверть"), Дроздов принижує людську честь і гідність значної частини українського суспільства, стигматизує їхні характеристики, що потенційно становить загрозу порушенню громадського порядку та національній безпеці України в умовах агресії Російської Федерації проти України", – наголосили у Нацраді.

Крім цього, у Нацраді порадили телеканалу провести бесіду з журналістами про необхідність "шанувати громадян України".

Зазначимо, у травні цього року Комісія з журналістської етики оголосила публічний осуд Дроздову за ці його висловлювання.

Додамо, 2 лютого цього року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти телеканалів "112 Україна", NewsOne, Zik.

Нагадаємо, що журналіст та колишній нардеп Дмитро Добродомов став співвласником та директором 4 каналу у лютому 2021 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.