Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

швидка допомога

Понеділок, 14 червня 2021, 13:08

Центр екстреної медицини підозрюють у нецільовому використанні бюджетних коштів

швидка допомога

З 1 квітня триває досудове розслідування у справі про закупівлю Центром екстреної медицини та медицини катастроф автомобілів швидкої допомоги.

Про це Варіантам стало відомо з відповіді Західного офісу Держаудитслужби на запит та з ухвали Шевченківсього районного суду від 14 квітня.

В ухвалі зазначено, що з 1 квітня триває досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчинені у великих розмірах). 

Досудовим розслідуванням встановлено, що невстановлені посадові особи КП Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф уклали договір про закупівлю автомобілів швидкої допомоги по завищеній ціні, чим спричинили збитки державі у великих розмірах. Кошти на закупівлю автомобілів виділено МОЗ України на боротьбу з Covid-2019.

Договір на постачання тридцяти спеціалізованих автомобілів швидкої допомоги на базі CITROEN JUMPER, тип B вартістю 1 960 000 за один і загальною сумою 58 800 000 грн уклали 30 березня за результатами проведеної закупівлі в системі ProZorro.

 

Договір уклали з переможцем − ТОВ "Автоспецпром", яке було єдиним учасником закупівлі. За даними аналітичної системи YouControl  ТОВ "Автоспецпром" зареєстроване у 2012 році на Київщині зі статутним капіталом у 25 тисяч гривень і займається виробництвом автотранспортних засобів. Уповноважена особа − Світлана Курченко. Серед засновників Артем Фісталь, Еміль Фісталь та дочірнє підприємство "Регіон 2002".

ДП "Регіон 2002" займається оптовою торгівлею фармацевтичними товарами, і зареєстроване за тією ж адресою. Кінцеві бенефіціари − Володимир Фісталь та Герман Фісталь.

Володимир та Герман Фісталі є синами Еміля Фісталя − лікаря-хірурга, який за останні роки отримав ряд нагород в так званій "ДНР".

Західний офіс Держаудитслужби на підставі ухвали слідчого судді Шевченківського райсуду з метою встановлення цільового використання бюджетних коштів, а також законності проведеної процедури закупівлі провів позапланову ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності обласного Центру екстреної медицини та медицини катастроф.

Матеріали ревізії, зокрема акт ревізії від 21 травня, Варіантам не надали, оскільки вони є відомостями досудового розслідування. 

Нагадаємо, Варіанти розбиралися, що не так з експериментальним проектом з аеромедичної евакуації на Львівщині, а договір на обслуговування гелікоптера аеромедичної евакуації за 100 тисяч гривень в місяць уклали 5 травня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.