Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міська рада

Понеділок, 14 червня 2021, 13:10

У Львові встановлять пам’ятник Коновальцю

Львівська міська рада

У місті оголосять Всеукраїнський архітектурний конкурс на кращу концептуальну ідею пам’ятника Євгену Коновальцю.

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

Сьогодні, 14 червня, виконком Львівської міськради на своєму засіданні прийняв рішення оголосити Всеукраїнський архітектурний конкурс на кращу концептуальну ідею пам’ятника Євгену Коновальцю.

"Сьогодні − особливий день, адже ми святкуємо 130-річчя з дня його народження. Велич Євгена Коновальця є дуже значимою для нашої держави. Цим рішенням ми оголошуємо відкритий архітектурний конкурс на кращу концептуальну ідею пам’ятника Євгену Коновальцю.

Ми не говоримо про класичний пам’ятник. Цим конкурсом ми хочемо отримати найкращі варіанти: громадський простір, парк чи якась інша ідея. Головний у конкурсі буде сенс, який ми плануємо донести до майбутніх поколінь", − повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Нагадаємо, Львівська облрада оголосила 2021 року Роком Маркіяна Шашкевича та Євгена Коновальця. Крім цього наприкінці лютого цього року депутати Львівської міськради звернулися до Володимира Зеленського з проханням надати звання Героя України Євгенові Коновальцю, а у березні Верховна Рада прийняла звернення до Володимира Зеленського з проханням надати звання Героя України Євгенові Коновальцю.

Додамо, Нацбанк України повідомив про випуск пам'ятної монети "Євген Коновалець", яка ввішла в обіг з 9 червня 2021 року. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.