Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дозвілля дітей

Понеділок, 14 червня 2021, 14:30

Садовий доручив перевірити організаторів дитячих таборів щодо надання першої меддопомоги

дозвілля дітей

Міський голова Львова доручив перевірити наявність в організаторів дитячих таборів навиків надання першої медичної допомоги та провести тестові іспити.

Сьогодні, 14 червня, на засіданні виконавчого комітету міський голова Львова Андрій Садовий доручив першому заступнику міського голови Львова Андрію Москаленку перевірити в осіб, які займаються організацією дитячих таборів, наявність сертифікатів з курсів надання першої медичної допомоги та провести тестові іспити.

"У кожному з тих таборів має бути постійно присутній лікар. Цей трагічний випадок, що стався зі школярем на водоспаді, показав – однією з версій загибелі стало те, що поряд не було людей, які б мали навики надання першої медичної допомоги.

Тому потрібно зробити так, що всі дорослі, які займаються організацією таких таборів, повинні пройти курси, навчання з першої домедичної допомоги. Кожен має мати сертифікат, що він має такі навики", − наголосив Андрій Садовий. 

 

Також на засіданні виконавчого комітету прийняли рішення "Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2021 року", відповідно до якого організовують відпочинок дітей на базі двох таборів – "Ватри" (с. Гребенів) і "Старту" (с. Коростів) у Стрийському районі.

Додамо, управління освіти видає безкоштовні скерування категоріям дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. На це з бюджету міста у 2021 році виділено 6,8 млн грн. Для того, щоб дитина потрапила у ці табори, батькам або іншим представникам необхідно подати заяву у довільній формі до закладу освіти, де навчається дитина.

Нагадаємо, 2 червня, під час екскурсії до водоспаду, що у селі Кам’янка Стрийського району, помер 12-річний львів'янин, учень 6-го класу однієї з шкіл Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.