Зміст статті

14 червня 2021олександр ковальчук

Український соул # 25

Забутий наступними поколіннями грув української естради.

Варіанти продовжують треклист забутих, несподіваних та грувистих треків української естради.

Варіанти продовжують свій вояж до скарбнички української естради 60-80-х років минулого століття, яка вже давно потребує негайної каталогізації та аналізу. І так, не завжди поміж цього треклисту буде соул, фанк чи диско.

Росинка "Світанок"

Життєрадісний соул жіночого вокального ансамблю Росинка Івано-Франківського педінституту 1978 року відразу проситься саундтреком у мультфільм про Капітошку (1980).

ВІА Кобза "Куди йдеш ти дівчино"

Соковий фанк забуття надвечірніх дискотек від ВІА Кобза з майстерно вплетеним фолковим елементом (та знанням про P-Funk). Діалогічність треку з фрагментом про втечу молодої з власного весілля, який іронічно нанизує казкові моменти про Чахлика Невмирущого, може стати саундтреком до української версії серіалу Друзі. Міксова наука для нинішніх колективів а-ля Our Atlantic. Дивно, що стартові секунди треку ще не розібрали на семпли українські репери.

ВІА Крила "Кривий диск"

Моторний джаз-фанк з Запоріжжя, який, можливо, що випереджає своїм тропікальним інструменталом саундтрек радянського мультфільму Будинок про леопарда (1979). Фанковий побратим польського треку "See You At The Disco Tonight" від Henryk Debich у майбутній екранізації українського коміксу про космічних ковбоїв.

Галицький дзвін "Княжий двір"

Абсолютно несподіваний та хітовий електрофанк, де бракує лише олдскульного кліпу з львівськими брейкерами у 1991 році.

Олег Дорош "Каралуна"

Грайлива варіація легендарної "Джамайки" від Олега Дороша та ансамблю Медікус Ігоря Хоми, яка відразу відлітає у приджазовану психоделію (з чимось зненацька біблійним наче під Антонича) з типовим львівським вибриком на споді.


фото: discogs.com

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.