Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво у Львові

Вівторок, 15 червня 2021, 12:46

У районі вулиці Замарстинівської можуть звести новий житловий квартал

будівництво у Львові

Депутати на сесії розглянуть розроблення ДПТ у районі вул. Замарстинівської на прохання львівського адвоката.

Про це йдеться у проекті рішення, підготовленому на розгляд на наступній сесії Львівської міської ради, що відбудеться 17 червня.

Згідно із документом, з проханням прийняти детальний план території у районі Замарстинівської, вул. Городницької, вул. Квітової, вул. Східної, загальною площею у 4,2 га, щоб мати змогу розпочати житлове будівництво на цій ділянці, до міськради ще у 2019 році звернувся Роман Якіляшин.

Територія у районі вул. Замарстинівської, вул. Городницької, вул. Квітової, вул. Східної знаходиться в Шевченківському районі, в зоні регулювання забудови Ж-2 (зона малоповерхової квартирної забудови (до 4-х поверхів), і всі будівлі, які є на цій ділянці, перебувають у приватній власності Якіляшина.

Після знесення існуючих будівель, на цьому місці планується збудувати житлові будівлі, висотою від 2 до 6 поверхів із об'єктами комерційного призначення на перших поверхах.

У разі прийняття цього рішення, Якіляшина визнають відповідальном за розроблення та фінансування детального плану території та доручать управлінню архітектури та урбаністики департаменту містобудування міськради після розроблення ДПТ звернутись з заявою до управління "Секретаріат ради" про проведення громадського слухання.

За даними аналітичної системи YouControl, Роман Якіляшин у 2014 році отримав адвокатське свідоцтво від АО "Львівська адвокатська компанія", у 2020 році був керівником львівської фірми "Уністав Україна", що займалася продажем нерухомості. Станом на сьогодні підприємства перебуває у процесі припинення.

Нагадаємо, поблизу цієї території, на вул. Замарстинівській, 76, з 2020 року компанія "Авалон" будує житловий квартал з семи будинків з підземним паркінгом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.