Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ЦНАП

lvivrada.gov.ua

Вівторок, 15 червня 2021, 12:09

Садовий орендував мобільні ЦНАПи за кошти міського бюджету

ЦНАП

Львівська міськрада відкрила ЦНАПи у Зашкові, Дублянах та Лисиничах до того, як вони увійшли до складу Львівської МТГ, та за рахунок міського бюджету орендувала їх у приватних фірм.

Про це повідомила депутатка Львівської міськради від Європейської Солідарності Олена Пелех на Інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради.

За словами Олени Пелех, споруди ЦНАПів Львівська міськрада відкрила на території населених пунктів, які на той час не мали територіальної належності до Львова, і за них сплачували орендну плату з бюджету Львова.

"Перед виборами у Дублянах, Зашкові та Лисиничах поставили офіси територіальної громади, тобто оті тимчасові мобільні споруди. На урочисте відкриття навіть приїжджав мер Садовий. Але такі споруди використовують виключно під час будівництва.

Виявляється, ті будівлі не належали Львівській міській раді, а з бюджету міста Львова за них сплачувати орендну плату. Львівські міські ЦНАПи тоді не мали жодного відношення до тих громад, тому що тоді Дубляни та Зашків ще належали до Жовківського району, Лисиничі − територіально прилягали до Винник", − розповіла Олена Пелех.

Наразі комісія комунального майна, ресурсів та історичного середовища міськради розглянула проєкт ухвали "Про прийняття безоплатно у власність Львівської міської територіальної громади тимчасових мобільних споруд", згідно із яким ПАТ "Холдингова компанія Еко-Дім", ФОП Булах Лариса Романівна та ТзОВ "Автомобіліст Плюс" планують віддати Львову у безоплатне користування мобільні споруди ЦНАПів:

- споруду у с. Зашків на вул. Є. Коновальця, загальною вартістю 300 000 грн (ФОП Булах Лариси Романівни);

- споруду із вбудованими системами відеонагляду та охоронно-тривожної сигналізації, розташовану у с. Лисиничі на вул. Т. Шевченка, загальною вартістю 1 028 098,20 грн (ПАТ "Холдингова компанія Еко-Дім");

- споруду у м. Дубляни на вул. Т. Шевченка, загальною вартістю 798 150 грн (ТзОВ "Автомобіліст Плюс").

Мобільні ЦНАПи планують передати на баланс ЛКП  "Агенція ресурсів Львівської міської ради", управлінню адміністрування послуг департаменту адміністративних послуг Львівської міської ради, а їх загальна вартість становить понад 2 млн грн.

Нагадаємо, Львівська міськрада купила приміщення у новобудові за 12 мільйонів гривень для облаштування у ньому ЦНАПу.

Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.