Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

Вівторок, 15 червня 2021, 14:01

21 нардеп з Львівщини не проголосував за податкову амністію для українців

нардепи з Львівщини

Верховна Рада ухвалила закон про одноразове декларування активів фізосіб, виключивши із переліку нардепів і держчиновників.

Сьогодні, 15 червня, Верховна Рада підтримала президентський законопроект №5153, яким запроваджується одноразове декларування активів фізосіб для легалізації своїх статків. "За" проголосували 243 народних депутати.

Згідно із законом, в країні з 1 вересня 2021 до 1 вересня 2022 року проведуть одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб, що дозволить громадянам, які ухилялися від сплати податків, відкрити свої справжні статки та доходи, уникнувши при цьому покарання.

Особи, які мають право на добровільне декларування та не скористалися ним, вважаються такими, що повідомили про відсутність у власності станом на дату завершення періоду проведення одноразового добровільного декларування активів, одержаних за рахунок доходів, з яких не сплачено або сплачено не в повному обсязі податки і збори.

Збір з одноразового добровільного декларування – це одноразовий обов'язковий платіж, розмір якого самостійно розраховується декларантом з вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору: 5% щодо активів, розміщених на рахунках українських банків; 9% для розміщених за кордоном; 2,5% щодо вартості держоблігацій, придбаних у період з 1 січня 2021 року до 20 червня 2022 року.

Декларантами не можуть бути особи, які з 1 січня 2010 року були державними  або народними депутатами.

Проведення податкової амністії зумовлено запровадженням в Україні плану протидії ухиленню від оподаткування (BEPS) та системи автоматичного обміну податковою інформацією (FATCA), що ускладнить виведення грошей в офшори та інші подібні схеми.

З львівських нардепів законопроект підтримали: Євген Петруняк (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Павло Бакунець (Довіра), Ярослав Рущишин (Голос).

Відсутні на пленарному засіданні: Андрій Герус (Слуга народу), Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Андрій Кіт (Довіра).

Проголосували проти: Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина).

Були присутні у залі, але не голосували: Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Олена Кондратюк (позафракційна).

Утрималися: Тарас Батенко (За майбутнє), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Галина Васильченко (Голос), Роман Лозинський (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос), Наталія Піпа (Голос).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.