Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Шегині

dbr.gov.ua

Вівторок, 15 червня 2021, 15:26

Двох митників пункту пропуску Шегині викрили на хабарництві

Шегині

Працівники Галицької митниці вимагали гроші за безперешкодне ввезення вантажу до України.

Про це повідомляє перс-служба Державного бюро розслідувань.

Слідчі ДБР у неділю, 13 червня, затримали двох співробітників пункту пропуску "Шегині" Галицької митниці під час отримання хабарів.

"Посадовці Держмитслужби систематично вимагали у громадян кошти за безперешкодне проходження митного контролю та нестворення штучних перешкод під час ввезення вантажу на територію України, зокрема експрес-посилок. 13 червня митників затримали під час отримання чергового хабара. Працівникам ДБР довелось провести силову спецоперацію, щоб потрапити на територію пункту пропуску для проведення слідчих дій" – наголосили у ДБР.

Під час обшуків у митників вилучили приблизно 10 тисяч доларів готівки.

Наразі перевіряється причетність керівництва Галицької митниці до хабарництва, а митникам повідомили про підозру в одержанні хабара повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).

У разі доведення вини їм загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.