Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

готель "Власта"

google.com.ua

Середа, 16 червня 2021, 13:08

Львівський готель Власта планують виставити на продаж

готель "Власта"

Міноборони вирішило продати готель "Власта" у Львові, а також ще два готелі у Києві та Кривому Розі.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявив сьогодні, 16 червня, під час свого виступу на всеукраїнському форумі "Україна 30. Економіка без олігархів" у Києві заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, Міністерство оборони України вирішило продати три свої готелі, що знаходяться у Львові, Києві та Кривому Розі.

Зокрема, Міноборони передасть Фонду державного майна три готелі для подальшої приватизації. Йдеться про готелі "Власта" у Львові, "Козацький" у Києві та "Братислава" в Кривому Розі.

"Листи вже направлено до фонду, і сподіваюся, що найближчим часом ці об'єкти підуть на приватизацію" – наголосив Кирило Тимошенко.

За його словами, ці готелі є неприбутковими.

Зазначимо, двозірковий готель "Власта", що належить Міноборони, знаходиться на вул. Клепарівській, 30 у 12-поверховій будівлі, яку спорудили в 1976 році. Сам готель займав 9 поверхів і має 157 номерів на 289 місць, а на трьох інших поверхах розміщені гуртожитки військовослужбовців.

Однак, станом на квітень цього року, частина готелю вже належить родині Назарія Брезіцького, кандидата на посаду міського голови Львова на виборах у 2020 році, засновника ГО "Ідея міста", який пов'язаний з рейдерським захопленням земель і підприємств у Львові. 

Як з'ясували Варіанти у статті "Паралельні світи Назарія Брезіцького", Галина Брезіцька, мати Назарія, фігурує у справі щодо договору купівлі-продажу ресторану в цьому готелі. ТОВ "Круазе" стало власником 2400 кв.м готелю. Місто не оформило за собою та не передало в оренду новому власнику земельну ділянку під приватизованою частиною комплексу готелю "Власта",  а тому міський бюджет Львова роками втрачає від несплати оренди.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.