Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

земельна ділянка

Середа, 16 червня 2021, 14:47

В Україні покупців землі перевірятимуть нотаріуси

земельна ділянка

Уряд затвердив порядок перевірки покупців землі нотаріусами.

Сьогодні, 16 червня, на своєму засіданні Кабінет міністрів затвердив порядок здійснення перевірки відповідності набувача або власника земельної ділянки сільськогосподарського призначення вимогам закону.

Перевірку будуть здійснювати нотаріуси, у тому числі вони перевірятимуть наявність у покупця землі, щоб не було перевищення встановлених лімітів.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, до запуску ринку землі залишилося два тижні, а  землю зможуть купувати лише фізичні особи українці, і в розмірі не більш як 100 гектарів.

"Землі зможуть купувати лише українці як фізичні особи і в розмірі не більше 100 гектарів. Всі оплати лише в безготівковій формі. Буде проводитися фінансовий моніторинг. Крім того, сьогодні за подання Міністерства юстиції уряд затвердить чіткий порядок перевірки щодо покупця землі", – наголосив Шмигаль.

Він пояснив, що також уряд затвердив порядок перевірки щодо покупця землі з боку нотаріусів, яка, зокрема, відбуватиметься у декількох реєстрах, щоб забезпечити прозорість та справедливість процесу.

Нагадаємо, закон про обіг земель сільськогосподарського призначення Верховна Рада ухвалила 31 березня 2020 року. Закон передбачає, що в Україні з другого півріччя 2021 року скасовується дія мораторію на продаж аграрної землі.

Наприкінці квітня цього року нардепи ухвалили закон щодо проведення земельної децентралізації, а у травні – закон щодо онлайн-торгів державною землею, необхідний для завершення земельної реформи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.