Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Дмитро Колесник

Середа, 16 червня 2021, 17:20

Богомільний садовит Колесник боїться квірного колесування порєдних галичєн

Дмитро Колесник

Депутат Львівської міськради Колесник вважає, що відповідальність за нетерпимість до гендерної ідентичності порушує право на свободу вираження поглядів.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 16 червня, під час пресконференції на тему "Уряд Прайд №5488" депутат Львівської міської ради від Самопомочі, голова міжфракційного об'єднання депутатів "За духовність, моральність та християнський шлях розвитку Львова" Дмитро Колесник розповів, що, на його думку, урядовий законопроєкт №5488 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо боротьби з проявами дискримінації" порушує право на свободу вираження поглядів, а чинне законодавство добре захищає від дискримінації.

"Якщо насильство буде вчинятися до представника сексуальної меншості, то це вважається дискримінація. Чим насильство проти представника сексуальної меншості відрізняється від насильства проти будь-якої іншої людини? Навіщо вводити окремий законопроект, виділяючи якусь групу людей?

Якщо вникати в суть цього закону, ми зрозуміємо − нікого з авторів цього закону не цікавить безпека українців, не цікавить питання рівності прав. Іде конкретний лобізм, відпрацювання грантів, для того щоб в українському законодавстві було введено поняття гендерної ідентичності або гендеру" − розповів Дмитро Колесник.

За словами Колесника, завтра на сесії Львівської міської ради за ініціативи депутата Львівської міської ради, директора департаменту Адміністрації міського голови Львова Євгена Бойка від міжфракційного об'єднання депутатів "За духовність, моральність та християнський шлях розвитку Львова" планується прийняти звернення до уряду та Верховної Ради України, щоб цей законопроєкт не прийняли.

Законопроєктом №5488 планується посилити відповідальність за нетерпимість щодо сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

Зазначимо, що Дмитро Колесник, директор ЛММГО "Молодіжна Християнська Асоціація" та пастор Церкви ЄХБ Львова "Осанна", на місцевих виборах-2020 пройшов до Львівської міської ради від партії "Об'єднання "Самопоміч", офіційно – безпартійний.

На парламентський виборах-2019 балотувався у народні депутати від "Самопомочі", проте не пройшов. Був 26 номером у списку партії.

Додамо, що сьогодні у Львівському муніципальному мистецькому центрі також відбудеться презентація дебютного роману одесита Вадима Яковлєва "Там, де починається територія" з дискусією про квір-мистецтво в Україні та проблеми ЛГБТК-спільноти і культури в країні.

Львівський муніципальний мистецький центр відкрили у 2020 році. Він є першою міською інституцією, створеною за кошти міського бюджету − інвестиція міста склала 8,7 млн. Артцентр націлений на втілення проектів у сфері сучасного мистецтва

Нагадаємо, Нацрада оштрафувала 4 канал на 114 тисяч гривень через дискримінаційні висловлювання Остапа Дроздова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.