Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

тролейбус у Львові

lvivelectrotrans.com.ua

П'ятниця, 18 червня 2021, 14:19

Садовий планує купити 100 тролейбусів за кредитні 32 мільйони євро від МФК

тролейбус у Львові

Виконком підтримав висновок щодо доцільності залучення кредиту від Міжнародної фінансової корпорації для закупівлі до 100 тролейбусів.

Сьогодні, 18 червня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив висновок щодо доцільності залучення ЛКП "Львівелектротранс" кредиту від Міжнародної фінансової корпорації для реалізації проекту фінансування закупівлі до 100 тролейбусів з автономним рухом і заряджанням під час руху та реконструкції і розширення контактної мережі для тролейбусів.

Тепер департамент економічного розвитку Львівської міськради підготує проект ухвали, який винесуть на сесію.

Відповідно до документу, планується придбати нові тролейбуси з автономним ходом у кількості до 100 одиниць, запасні частини та супутнє ремонтне і діагностичне обладнання. Нові тролейбуси використовуватимуть на п’яти діючих тролейбусних маршрутах.

Попередня вартість реалізації проекту становить 32 млн євро, які планують залучити як позику Міжнародної фінансової корпорації. Позика складатиметься з двох кредитів, строком на 10 років і пільговим періодом у три роки:

- кредит від Міжнародної фінансової корпорації у розмірі 19 млн євро і фіксованою відсотковою ставкою, що не перевищує 17 % річних або плаваюча відсоткова ставка за частиною кредиту, яка надається в євро, що дорівнює 6-місячному нульовому пороговому ліміту плюс маржа, яка не перевищує 6,5% річних.

- кредит Фонду Чистих Технологій у розмірі 13 млн євро з відсотковою ставкою з 6-місячним нульовим пороговим лімітом або еквівалентна фіксована ставка плюс маржа, яка не перевищує 1,75% річних.

Кредит планують почати погашати 15 листопада 2024 року п'ятнадцятьма рівними платежами кожні шість місяців.

Нагадаємо, у квітні Андрій Садовий розпорядився виділити з бюджету розвитку Львова 8,5 млн грн як внески до статутного капіталу ЛКП "Львівелектротранс", яке планує побудувати житло для водіїв у трамвайному та тролейбусному депо.

Додамо, правоохоронці підозрюють керівника "Львівелектротрансу" Андрія Свища у порушеннях під час закупівлі електроенергії для підприємства, якого призначили керівником ЛКП "Львівелектротранс" наприкінці січня 2020 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.