Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво у Львові

П'ятниця, 18 червня 2021, 17:00

У районі вулиці Замарстинівської збудують нові багатоповерхівки

будівництво у Львові

Депутати підтримали розроблення ДПТ, що передбачає будівництво багатоповерхівок у районі вул. Замарстинівської на прохання львівського адвоката.

Вчора, 17 червня, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли рішення про розроблення детального плану території у районі вул. Замарстинівської, вул. Городницької, вул. Квітової, вул. Східної.

"За" проголосували 47 депутатів.

Згідно із документом, з проханням прийняти детальний план території у районі вул. Замарстинівської, вул. Городницької, вул. Квітової, вул. Східної, загальною площею у 4,2 га, щоб мати змогу розпочати житлове будівництво на цій ділянці, до міськради ще у 2019 році звернувся Роман Якіляшин.

Територія у районі вул. Замарстинівської, вул. Городницької, вул. Квітової, вул. Східної знаходиться в Шевченківському районі, в зоні регулювання забудови Ж-2 (зона малоповерхової квартирної забудови (до 4-х поверхів), і всі будівлі, які є на цій ділянці, перебувають у приватній власності Якіляшина.

Після знесення існуючих будівель, на цьому місці планується збудувати житлові будівлі, висотою від 2 до 6 поверхів із об'єктами комерційного призначення на перших поверхах.

Якіляшина депутати визнали відповідальним за розроблення та фінансування детального плану території та доручили управлінню архітектури та урбаністики департаменту містобудування міськради після розроблення ДПТ звернутись з заявою до управління "Секретаріат ради" про проведення громадського слухання.

За даними аналітичної системи YouControl, Роман Якіляшин у 2014 році отримав адвокатське свідоцтво від АО "Львівська адвокатська компанія", у 2020 році був керівником львівської фірми "Уністав Україна", що займалася продажем нерухомості. Станом на сьогодні підприємства перебуває у процесі припинення.

Нагадаємо, поблизу цієї території, на вул. Замарстинівській, 76, з 2020 року компанія "Авалон" будує житловий квартал з семи будинків з підземним паркінгом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.