Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Центр зайнятості

Вівторок, 29 червня 2021, 17:30

На Львівщині зареєстрували понад 20 тисяч безробітних

Центр зайнятості

У січні-травні в області роботу шукали 24,3 тисяч безробітних, а кількість вільних вакансій становила 4,4 тисяч.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Станом на 1 червня у області налічувалося 24,3 тисяч безробітних та 4,4 тисяч вільних робочих місць і вакантних посад.

За словами директора Львівського обласного центру зайнятості Василя Барилюка, найскладніше на зареєстрованому ринку праці знайти роботу продавцям (для 2,2 тисяч безробітних є 0,2 тисяч вакансій), бухгалтерам (для 0,9 тисяч безробітних – 74 вакансії), спеціалістам держслужби (для 0,5 тисяч безробітних – 28 вакансій), керівникам підприємств (для 0,4 тисяч безробітних – лише п’ять вакансій).

Натомість нестача кадрів спостерігалася за такими професіями як поліцейський, двірник, інспектор, слюсар з ремонту та експлуатації підземних газопроводів, електромонтер з експлуатації розподільних мереж, монтер колії та ін.

Також у області зріс середній розмір заробітної плати, зазначений у вакансіях: на початку червня торік фірми і компанії пропонували потенційним працівникам у середньому 7,8 тис грн, а станом на 1 червня цього року – 8,2 тис грн.

Нагадаємо, у січні-березні в області роботу шукали 41,7 тисяч безробітних, що на 18,6 тисяч більше, ніж у ці місяці 2020 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.