Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Львівський палац мистецтв

Вівторок, 22 червня 2021, 10:19

У Львівському палаці мистецтв відкриють виставку живопису Тараса Отковича

Львівський палац мистецтв

У Львівському палаці мистецтв відбудеться відкриття персональної виставки живопису Тараса Отковича.

Про це повідомляє пресслужба Львівського палацу мистецтв.

У п’ятницю, 25 червня, о 16.00 у Львівському палаці мистецтв відбудеться відкриття персональної виставки живопису Тараса Отковича.

Це своєрідна ретроспектива творчості автора. Вона охоплює період з 1990-х років до сьогодення.

"Це еволюція від кубічних натюрмортів до натюрмортів в стилі неореалізму. Від краєвидів Карпат, морських та урбаністичних мотивів в імпресіоністичній та софістичній манерах виконання до постмодерністських композицій, які тяжіють до історизму",– розповів автор робіт.

Тарас Откович народився 1977 р. у Львові. Закінчив Львівський коледж декоративного і ужиткового мистецтва імені І. Труша та Львівську національну академію мистецтва. В обидвох закладах опанував фах художника-реставратора. У 2012 р. захистив дисертацію на тему: "Іконостас церкви Воздвиження Чесного Хреста монастиря Скит Манявський (Богородчанський іконостас). Культурологічний контекст".

Зараз є керівником Львівської філії Національного науково-дослідного реставраційного центру України. Автор багатьох наукових та науково-популярних видань в галузі дослідження, збереження та популяризації пам’яток культури та мистецтва, учасник наукових конференцій. Також автор багатьох культурологічних та мистецьких проєктів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.