Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Свірзський замок

IGotoWorld.com

Субота, 12 червня 2021, 11:38

Львівська ОДА відтермінувала перетворення Свірзького замку на культурно-мистецький центр

Свірзський замок

Львівська ОДА відхилила пропозиції всіх учасників закупівлі із проведення архітектурного конкурсу щодо облаштування культурно-мистецький центру в Свірзькому замку.

Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації відмінив закупівлю у системі ProZorro на організацію та проведення Всеукраїнського архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію реставрації з пристосуванням під культурно-мистецький центр замку у селі Свірж Перемишлянського району, яку переможець тендеру мав здійснити до 31 грудня 2021 року.

Аукціон стартував 7 червня цього року, на нього подалися двоє учасників – підприємство "Архітектурний клуб" ГО "Львівська обласна організація Національної спілки архітекторів України" та ТзОВ "Західноукраїнський архітектурний портал", які запропонували влаштувати конкурс за 199 000 грн і 200 000 грн відповідно. Пропозиції цих фірм тендерна комісія відхилила. Як вказано у протоколі, через те, що вони не відповідають кваліфікаційним закупівлі.

Початкова вартість закуплі становила 200 000 грн.

Як вказано у закупівлі, переможець тендеру мав провести всеукраїнський архітектурний конкурс для перетворення замку у культурно-мистецький центр, залучивши при цьому до роботи місцеву організацію Національної спілки архітекторів України для розроблення та погодження програми та умов конкурсу, організації виставок, творчого і громадського обговорення конкурсних проектів.

Крім цього, організатор архітектурного конкурсу мав визначити розмір призового фонду для переможців, а також підшукати приміщення для роботи журі, відповідального секретаря конкурсу, експертів, приймання та тимчасового зберігання конкурсних проектів, проведення їх виставок та громадського обговорення.

Зазначимо, замок XV-XVII ст. у селі Свірж Перемишлянського району є пам'яткою архітектури національного значення. Він вперше згадується у 1484 році. Первинно замок був суто оборонною мурованою спорудою, потім неодноразово перебудовувався. Сучасного вигляду замок набув з середини XVII століття. 

Додамо, цьогоріч на Львівщині планують відреставрувати більше десяти старовинних дерев'яних церков.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.