Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

угода про співпрацю

solonkivska-gromada.gov.ua

Вівторок, 22 червня 2021, 13:35

Школа в Солонці стане ліцеєм при ЛНУ імені Івана Франка

угода про співпрацю

ЛНУ імені Івана Франка і школа села Солонка підписали двосторонню угоду про співпрацю.

Про це повідомила пресслужба Солонківської територіальної громади.

Минулого четверга, 16 червня, ректор Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Мельник та директор опорного закладу загальної середньої освіти I-III ст. імені Героя України Миколи Паньківа Солонківської сільської ради Володимир Кіт підписали двосторонню угоду про співпрацю.

Згідно із цією угодою, з 1 вересня школа у Солонці поміняє статус школи на ліцей при Львівському національному університеті імені Івана Франка.

Як повідомив голова Солонківської територіальної громади Богдан Дубневич, зміна статусу школи дозволить школярам ознайомлюватися із профільними дисциплінами університету, відвідувати лекції, студентські конференції та користуватися послугами Наукової бібліотеки.

"Без сумніву, це відкриє нові можливості і перспективи для школи і піде лише на користь наших педагогів, учнів, і батьків. Відповідно забезпечить нову якість освіти, посилить і підніме рівень навчання школярів. Між викладачами, студентами, вчителя і учнями відбуватиметься постійний і тісний обмін досвідом, буде впроваджено нові програми, підручники, школярі зможуть ознайомлюватися із профільними дисциплінами ВИШу, відвідувати лекції, студентські конференції, різні виставки, користуватися послугами Наукової бібліотеки та багато-багато іншого" − наголосив Богдан Дубневич.

Нагадаємо, Варіанти розповідали про намір керівництва Солонківської ОТГ перенести книги з бібліотеки села Поршна у шкільну комірчину у статті "Дубневич та бібліотека", а у травні бібліотеку в селі Поршна Солонківської ОТГ виселили з облаштованого приміщення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.