Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

будівництво у Львові

Четвер, 24 червня 2021, 14:50

У Львові скасували забудову військового містечка житловими багатоповерхівками

будівництво у Львові

Суд скасував дозвіл на будівництво житлового кварталу на території військового містечка №1 та повернув землю у власність Міноборони.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у військовій і оборонній сфері Західного регіону на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 23 червня, Західний апеляційний господарський суд задовільнив апеляційну скаргу САП в інтересах Міністерства оборони України та скасував будівництво житлового комплексу на території колишнього військового містечка №1, що на вул. Княгині Ольги, 1-5.

"Своїм рішенням суд визнав недійсним договір з моменту його укладення про будівництво житлового комплексу на території колишнього військового містечка № 1. Загальна її площа у Львові становить 6,22 га. Прокурори довели, що законодавством не передбачено можливості передання земель оборони без відповідних на це дозволів та погоджень, а тому договір від листопада 2016 року є незаконним" – йдеться у повідомленні. 

Зазначимо, ще у 2016 році Міноборони незаконно передало ТзОВ "Енерджі плюс Україна" земельну ділянку військової частини вартістю понад 45 млн грн для будівництва тут нового житлового кварталу. А у 2018 році забудову території вул. Княгині Ольги, 1-5 погодив виконавчий комітет Львівської міськради.

У 2019 році справою щодо зловживання службовим становищем посадовцями одного з відомств Міністерства оборони за підроблення документів ,яке призвело до незаконної приватизації цієї земельної ділянки, зайнялося Державне бюро розслудувань, того ж року на компанію-підрядника ТзОВ "Енерджі плюс Україна" ДАБІ у Львівській області наклали штраф у 3 457 800 гривень та змусили зупинити буроботи.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Енерджі плюс Україна" більше 6 років займається організацією будівництва будівель. Підприємство зареєстроване в Києві. Власником фірми є Павло Тимошенко , який також керує ще 6 будівельними компаніями серед яких ТОВ "Львівбуд-Кепітал", яке належить будівельній компанії "Львівська мрія-кепітал".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.