Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Виставка

Неділя, 27 червня 2021, 11:41

У Львівському палаці мистецтв відкрили виставку Тараса Отковича

Виставка

У Львівському палаці мистецтв відкрили персональну виставку живопису Тараса Отковича, котра є ретроспективою творчості автора. 

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

У п’ятницю, 25 червня, у Львівському палаці мистецтв відбулося відкриття персональної виставки львівського художника Тараса Отковича.

Захід відбувся за участі заступника голови Львівської облдержадміністрації Івана Собка, генерального директора Львівського палацу мистецтв Юрія Візняка, народного депутата України Олега Синютки та представників мистецької спільноти.

"Я висловлюю вдячність Тарасу та Мирославу Отковичам за те, що вони відгукнулися на пропозицію Львівського палацу мистецтв щодо організації цієї виставки. Хочу наголосити, що ця виставки унікальна",– зазначив Юрій Візняк.

"Ця виставка демонструє розвиток моєї творчості. Водночас я хочу подякувати людям, які мене завжди підтримували та допомагали, зокрема сім’ї, колективу в якому я працюю та художникам, які мене надихають. Це еволюція від кубічних натюрмортів до натюрмортів в стилі неореалізму. Від краєвидів Карпат, морських та урбаністичних мотивів в імпресіоністичній та софістичній манерах виконання до постмодерністських композицій, які тяжіють до історизму",– розповів автор робіт Тарас Откович.

"Вибух кольорів – саме таке перше враження складається при спогляданні робіт львівського художника Тараса Отковича. Роботи художника відзначаються яскравою активною колористикою, динамічною подачею композиції, емоційною напругою; вражають відкритими локальними відтінками, чистими кольорами та співставленням контрастів. Він талановито поєднує, здається, що не поєднувані тони, які, проте, логічно моделюють композицію. Творчість Тараса Отковича, без сумніву, є значним явищем в українській культурі", – розповідає мистецтвознавиця Зоряна Лильо-Откович.

Тарас Откович народився 1977 р. у Львові. Закінчив Львівський коледж декоративного і ужиткового мистецтва імені І. Труша та Львівську національну академію мистецтва. В обидвох закладах опанував фах художника-реставратора.

Зараз є керівником Львівської філії Національного науково-дослідного реставраційного центру України, кандидатом мистецтвознавства. Автор багатьох наукових та науково-популярних видань в галузі дослідження, збереження та популяризації пам’яток культури та мистецтва, учасник наукових конференцій. Також автор багатьох культурологічних та мистецьких проєктів

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.