Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Відкриття виставки

Субота, 26 червня 2021, 16:10

Українські герої – мистці у світі: у Львівському палаці мистецтв експонується нова виставка

Відкриття виставки

У Львівському палаці мистецтв експонується нова виставка картин-анімацій "Українські герої – мистці у світі".

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

У п’ятницю, 25 червня у Львівському палаці мистецтв відкрили виставку картин-анімацій  "Українські герої – мистці у світі". Авторками ідеї та кураторками проєкту є Христина Береговська та Емілія Худа.

Картини 27 художників-емігрантів, які через політичні, економічні та соціальні обставини змушені були покинути Україну у час чотирьох хвиль еміграції, представлені у форматі цифрового мистецтва. Йдеться про художників з Бразилії, Аргентини, США, Канади, Англії, Австралії, Німеччині, Франції. Вони усі були промоутерами України у світі.

Доповненням до виставки є мистецькі інсталяції на тему "моє коріння на чужому ґрунті", "океан еміґрантів", "розгублені по світу".

Як зазначають ініціаторки заходу, основна мета проєкту розкрити поняття "український герой" та показати повноколірну палітру відомих українців, які мали дуже складні життєві обставини, проте завжди у різних географічних контекстах гордо демонстрували свою українську приналежність.

Окрім цього, в межах проєкту "Українські герої у світі" у Львівському палаці мистецтв відкрили виставку  картин, створених дітьми зі синдромом Дауна "Сонце дароване дітьми Сонця".

Захід відвідали заступник голови Львівської облдержадміністрації Іван Собко, генеральний директор Львівського палацу мистецтв Юрій Візняк, народний депутат України Олег Синютка та численна мистецька спільнота.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.