Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Вівторок, 29 червня 2021, 14:36

МОЗ пропонує зробити вакцинацію обов'язковою для освітян і працівників сфери обслуговування

медичний заклад у Львові

Головний санлікар запропонував зробити вакцинацію проти основних хвороб для працівників сфери освіти та обслуговування обов'язковою.

Про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю Ліга.net.

За словами головного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна вакцинація для працівників сфери освіти та обслуговування вакцинація проти основних хвороб має бути обов'язковою, і без неї не повинні допускати до роботи.

"У нас є частина дорослого населення, для якої вакцинація має бути обов’язковою: працівники освіти, сфери обслуговування, ми не маємо допускати їх до робочих місць без щеплення. Для всіх інших забезпечити обов’язковість доволі важко, і сам процес контролю не матиме практичного сенсу. Це скоріш власний вибір людини" − розповів Ігор Кузін.

Також Кузін додав, що доцільно, на його думку, одночасно з обов’язковою вакцинацією впроваджувати відповідальність медпрацівників за поширення неправдивих відомостей про вакцинацію та посилити відповідальність за підробку довідок про вакцинацію.

Кузін зазначив, що він би зважав на рішення Верховного Суду і на законодавчому рівні не допускав би до закладів освіти дітей, які не вакциновані і не мають на це об’єктивних причин.

За словами головного санлікаря, діти, які не мають щеплень, "все одно можуть обирати альтернативу – дистанційний формат абощо".

Нагадаємо, на початку червня міністр освіти та науки Сергій Шкарлет повідомив, що розглядатиме введення в майбутньому вакцинації освітян для допуску до професії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.