Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

dbr.gov.ua

Середа, 30 червня 2021, 11:34

Податківця, що вимагав 1 млн гривень хабаря, судитимуть

dbr.gov.ua

Державне бюро розслідувань Львова скерувало до суду обвинувальний акт щодо вимоги хабаря працівником податкової у підприємиці у розмірі 1 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань Львова до суду скеровано обвинувальний акт за фактом вимагання хабаря начальником одного із райуправлінь Державної податкової інспекції у Тернопільській області.

За результатами слідства було встановлено, що посадовець вимагав у підприємиці 1 мільйон гривень. За ці гроші він обіцяв допомогти зменшити штрафи та не відкривати кримінальне провадження за результатами податкової перевірки компанії.

Він залучив посередника, якого було затримано ввечері 26 лютого 2021 року під час передачі 1 мільйона гривень.

Посадовець податкової обвинувачується у проханні надати та в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 КК України).

Йому може загрожувати позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у провадженні здійснювала Тернопільська обласна прокуратура, оперативний супровід – УСБУ в Тернопільській області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.