Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЛНУ ім. Івана Франка

Середа, 30 червня 2021, 15:25

Університет Франка запускає програму дуальної освіти Високопродуктивний комп'ютинг

ЛНУ ім. Івана Франка

ЛНУ імені Івана Франка спільно з ІТ-компанією GlobalLogic запускають оновлену освітню програму дуальної освіти Високопродуктивний комп'ютинг.

Львівський національний університет імені Івана Франка спільно з ІТ-компанією GlobalLogic запускають оновлену освітню програму дуальної освіти High Performance Computing/Високопродуктивний комп'ютинг за спеціальністю 121 Інженерія програмного забезпечення.

Освітня програма "Високопродуктивний комп'ютинг" є однією з перших в Україні, яка вирізняється дуальною формою викладання, тісною співпрацею з провідними ІТ компаніями та відповідає кращим європейським практикам. Студент, який навчатиметься за дуальною формою навчання, поєднуватиме навчання та офіційне працевлаштування, що дозволить одразу застосовувати на практиці отримані університетські знання.

Освітню програму започаткували у 2020 році як частину спеціальності "Інженерія програмного забезпечення" і вона відразу отримала позитивне схвалення серед батьків та абітурієнтів.

Уже в перший рік вона стала однією з десяти освітніх програм, яку обрали студенти з найвищим показником ЗНО в Україні. Цьогоріч Факультет електроніки та комп'ютерних технологій презентує апробовану та доопрацьовану спільно з компанією GlobalLogiс освітню програму "Високопродуктивний комп'ютинг".

Модернізація програми відбувається у тісній співпраці з однією з провідних ІТ-компаній у світі, що гарантовано забезпечує успіх програми та можливість працевлаштування вже з другого семестру навчання та з подальшим потенціалом швидкого кар'єрного росту.

Створення програми повністю відповідає потреба ІТ ринку, так координатор університетської програми компанії GlobalLogic в Україні Євген Сакало зазначив, що IT-компаніям не потрібно створювати своїх університетів і займатися донавчанням фахівців. Натомість стратегічна мета роботодавців полягає у тому, щоб всі інвестиції в освіту напряму йшли до університетів, зокрема в актуалізацію навчальних програм, підвищення кваліфікації викладачів, в інфраструктурну підтримку і в те, щоб саме університет був базовою освітньою установою.

Нагадаємо, що торік Львівський університет імені Івана Франка увійшов до трійки лідерів за показниками Scopus.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.