Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медична допомога

Середа, 30 червня 2021, 16:15

Причиною смерті бігуна на напівмарафоні став високий пульс

медична допомога

Паталогоанатоми назвали причиною смерті учасника напівмарафону у Львові критично високий пульс.

Про це повідомив начальник управління спорту Львівської міськради Антон Нікулін.

Учасник Львівського напівмарафону помер від критично високого пульсу (175-189). Серед причин є й підозра на зловживання енергетичними напоями та зневоднення організму.

"Микита не був професійним спортсменом, а самоучкою-аматором, працював айтішником. Бігав з високим пульсом (175-189), а такі показники, за словами медиків, уже є критичними. Такий пульс лікарі прирівнюють до «червоної» зони та не рекомендують займатися легкою атлетикою. За словами патологоанатома, також є підозра на прийняття енергетичної рідини, яка глушила сигнали організму. Також однією з причин раптової зупинки серця стало зневоднення організму", – йдеться у повідомленні Нікуліна.

Організатори напівмарафону Run Ukraine аналізують ці дані, оскільки саме вони повинні стати настановою для тих, хто робить щось подібне. Відповідальність та одне з завдань організаторів – проводити лекції, через які потрібно достукатися до молодих та амбітних людей та направляти їх тренуватися в клуби, де тренери зі стажем зможуть їх застерегти від усіх негативних наслідків та як слід підготуватися до тієї чи іншої дистанції.

Нагадаємо, у неділю, 27 червня у Львові відбувався 6-й Молокія Львівський напівмарафон  2021, під час якого за 200 метрів до фінішу помер 23-річний хлопець.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.