Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Асоціація Місцевих Рад "Ради Львівщини"

Фб Асоціації Місцевих Рад "Ради Львівщини"

Четвер, 1 липня 2021, 16:48

Асоціація Рад Львівщини провела для громад навчання з впровадження принципів НАССР

Асоціація Місцевих Рад "Ради Львівщини"

Асоціація Місцевих Рад "Ради Львівщини" провела навчання для представників громад з впровадження принципів НАССР в організацію харчування навчальних і медичних закладів.

Асоціація Місцевих Рад "Ради Львівщини" провела у Львові навчання для представників 20 громад з впровадження принципів НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point) в організацію харчування навчальних і медичних закладів.

Про це повідомила пресслужба Асоціації.

Навчання проводив експерт у сфері впровадження систем управління якістю та безпечністю харчових продуктів Юрій Оглашенний.

"Нові норми законодавства вимагають контролювати якість процесу приготування, а не самі продукти, як було раніше. Нові вимоги є більш ефективними", – вважає Юрій Оглашенний.

Учасники навчань довідалися про те: як правильно організовувати закупівлі, працювати з постачальниками, виконувати вимоги про відповідальність працівників харчоблоків та безпечну продукцію для учнів. Після завершенню тренінгу всі отримали сертифікати.

"Це хороший поштовх, щоб зайнятися безпечним харчуванням для нашої громади. Бо тут треба починати систематично, з аналізу. Нас на тренінгу було троє з громади, і ми отримали необхідні знання", – розповів учасник навчань, начальник відділу освіти Бродівської міської ради Микола Сторожук.

Метою таких навчань є допомога працівникам, які відповідальні за організацію харчування в школах та дошкільних закладах, розібратися в тому, що таке НАССР. Також зрозуміти цю систему, яка ідентифікує, оцінює та контролює небезпечні фактори.

Навчання відбулися в межах реалізації стратегічного напрямку роботи Асоціації Рад Львівщини "Комфортна та безпечна громада".

"Асоціація продовжить роботу в цьому напрямку, адже забезпечення комфортних і безпечних умов для жителів громад є одним з пріоритетів діяльності Львівської обласної ради. Завдання Асоціації – донести до представників громад Львівщини найкращі практики, що допоможуть реалізовувати їм власний потенціал та успішно розвиватися. Варто прискіпливо дбати про здоров'я дітей під час навчання, оскільки це запорука щасливої сім'ї та добробуту всієї громади", – зазначив виконавчий директор Асоціації Андрій Якимів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.