Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа у Львові

П'ятниця, 2 липня 2021, 15:23

У Львові понад 50 випускників отримали максимальний бал із ЗНО-2021

школа у Львові

58 випускників львівських шкіл отримали 200 балів із цьогорічного ЗНО, за що їх нагородили преміями від міста.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За результатими ЗНО-2021, 58 випускників львівських шкіл набрали по 200 балів із зовнішнього незалежного оцінювання, а троє з них отримали найбільшу кількість балів одразу із двох предметів.

Їм усім виділили премії в рамках Програми підтримки обдарованої молоді Львова.

Зокрема, щорічно місто відзначає випускників закладів загальної середньої освіти міста, які отримують найвищі результати за ЗНО. Так, за 200 балів із зовнішнього незалежного оцінювання з базової дисципліни абітурієнти отримують премію у 5 тисяч гривень, за 400 балів – 10 тисяч гривень.

Цього року 58 львівських випускників отримали 61 найвищий результат за зовнішнє незалежне оцінювання:

- англійська мова – 23;

- математика – 20;

- біологія – 9;

- історія України – 3;

- фізика – 3;

- українська мова – 1;

- українська мова і література – 1;

- хімія – 1.

"Таких результатів ми не мали ніколи за весь час проведення зовнішнього незалежного оцінювання в Україні. Цьогоріч ми набрали найбільшу кількість 200 балів. Найбільшу кількість найкращих результатів діти показали із математики і англійської мови. Показники наших учнів є одними з найкращих в Україні", – зазначила керівниця управління освіти Львова Зоряна Довганик.

Нагадаємо, основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочалася 21 травня тестуванням з хімії та тривала до 15 червня. Також з 2021 року випускники могли складати ЗНО із 5 предметів. До цього часу максимальна кількість була 4. 

Додамо, торік 23 львів'ян отримали 200 балів із ЗНО з математики та фізики, а Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат вчетверте визнали найкращою школою України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.