Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

візуалізація

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 2 липня 2021, 15:09

Один із членів виконкому перетворить історичну будівлю у центрі Львова на сучасний офісний центр

візуалізація

Фірмі члена виконкому Артема Хмиза дозволи добудувати нові поверхи до будівлі на вул. Наливайка, 5 й перетворити її на офісний центр.

Сьогодні, 2 липня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на реконструкцію ПП "Корпорація "Арт-Груп" та ТзОВ "Рута-Сервіс" нежитлових приміщень з розширенням за рахунок надбудови під адміністративно-офісний центр на вул. С. Наливайка, 5 у Львові.

Згідно із містобудівною документацією, висота адміністративно-офісного центру становитиме 15 метрів – до існуючої 2-поверхової будівлі добудують ще два нові поверхи. Площа забудови становитиме 699 м², а на даху офісного центру облаштують тераси площею 103,7 м². Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – існуючий.

За словами головного архітектора міста Антона Коломєйцева, цей будинок не є пам'яткою архітектури.

"Поскільки до цього питання має відношення один із членів виконавчого комітету (Артем Хмиз – ред.), то я думаю, що він персонально буде дбати щоб тут не було ніяких перекосів" – додав міський голова Львова Андрій Садовий. 

Земельна ділянка, на якій створять адміністративно-офісний центр, належать до території змішаної забудови (житлова, громадська) відповідно до генерального плану забудови міста.

Зазначимо, будинок на вул. Наливайка, 5 збудували у другій половині XIX століття. Тут містилася майстерня каменярського майстра Франца Щудловського, а на початку ХХ століття власником будинку був Лейзор Лібер. В будинку містилася єврейська ритуальна лазня.

За даними аналітичної системи YouControl, ПП "Корпорація "Арт-Груп" зареєстроване з 1997 року у Львові, займається вирощуванням ягід, горіхів, інших плодових дерев і чагарників. Власником фірми є Артем Хмиз – екс-депутат Львівської міськради від партії "Пора", член виконавчого комітету міськради, один із засновників політичної партії "Варта", співласник пабу "Дублін" у проїзді Крива Липа у Львові, власник львівської фірми "Майстерня карамелі" та львівських будфірм ТзОВ "Львівська девелоперська група" і ТзОВ "Західна девелоперська група".

ТзОВ "Рута-Сервіс" зареєстроване з 1997 року у Львові, займається оптовою торгівлею електронним і телекомунікаційним устаткованням, деталями до нього. Власником фірми є львів'янин Василь Михалевич. Йому також належать львівська фірма ТОВ "ВМ Стиль" (діяльність посередників у торгівлі текстильними виробами, одягом, хутром, взуттям і шкіряними виробами).

Додамо, на початку червня 2021 року виконком дозволив двом будфірмам Артема Хмиза збудувати на вул. Клепарівській багатоповерховий житловий комплекс і офісний центр.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.