Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Воробкевича, 3

google.com.ua

Понеділок, 12 липня 2021, 11:32

У Львові планують скасувати статус пам’ятки природи для дуба на вулиці Воробкевича

вул. Воробкевича, 3

Облрада планує дозволили зрубати "Франковий дуб" на вул. Воробкевича, 3.

Про це йдеться в проекті рішення, підготовленому для розгляду на наступній сесії Львівської обласної ради.

Депутати пропонують скасувати статус природно-заповідного фонду –ботанічної пам’ятки природи місцевого значення "Франковий дуб", що знаходиться на вул. Воробкевича, 3 у Львові.

Згідно із висновком постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської облради, станом на сьогодні дерево перебуває у аварійному стані і його неможливо відновити.

"Дерево має ознаки комлевої та стовбурової гнилі. Наявність дупла та розтріскування стовбура вказує на значний ступінь пошкодження дерева. Гілки в кроні дерева уражені дереворуйнівним сірчано-жовтим трутовиком, що призводить до їх обламування та падіння" – йдеться в рішенні. 

Якщо депутати приймуть це рішенння, то Львівська ОДА має повідомити власника земельної ділянки, на якій розташований "Франковий дуб", про дозвіл на вирубку.

Нагадаємо, у квітні цього року депутати дозволили зрубати дерева у Глинянах і Добромилі, якітакож  були пам'ятками пророди.

Додамо, станом на 2019 рік у області функціонували 392 заповідників та пам'яток природи. У тому ж році в області створили 14 заповідників, парків та памяток природи.

Раніше Львівська ОДА розробила програму розвитку Львівської області на 2021-2023 роки, у якій вказала, що за цей час у області планують збудувати та реконструювати 15 очисних споруд.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.