Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Василь Петрик

Середа, 7 липня 2021, 10:28

Суд на два місяці відсторонив від посади львівського пам'яткоохоронця Василя Петрика

Василь Петрик

Суд відсторонив Василя Петрика від посади керівника управління охорони культурної спадщини ЛОДА.

Про це повідомляє Суспільне.

Вчора, 6 липня, Галицький районний суд Львова прийняв рішення відсторонити на два місяці львівського пам'яткоохоронця Василя Петрика від посади начальника обласного управління охорони об'єктів культурної спадщини Львівської ОДА.

Посадовець заявив, що це рішення суду він буде оскаржувати.

"Для мене це було очікуване рішення. Всі розуміли, що в тій ситуації на посаді начальника охорони об'єктів культурної спадщини Львівської області я вже багатьом не потрібен. Очевидно моя діяльність на цій посаді є певною небезпекою для певних осіб. Будемо оскаржувати в апеляції це відсторонення від посади, тому що насправді роботи є дуже багато. Розумієте, що тих два місяці на цій посаді не може працювати якась інша людина, адже буде паралізована робота управління", – пояснив Василь Петрик.

Нагадаємо, Василя Петрика підозрюють у привласненні понад одного мільйона гривень під час реставраційних робіт на території заповідника "Древній Звенигород". За його словами, згідно із документами, на це місце мали завезти ґрунт, проте правоохоронці вважають, що насправді робіт не виконали, а гроші привласнили.

У червні цього року суд обрав Петрику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою упродовж двох місяців або заставу в понад 500 тисяч гривень.

Додамо, у квітні цього року Василь Петрик очолив управління охорони об'єктів культурної спадщини Львівської ОДА.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.