Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Фінанси

vseverske.info

П'ятниця, 11 січня 2013, 10:55

Касові апарати підприємців вже підключають до "електронної стрічки" – Міндоходів

Підприємців, які використовують касові апарати, почали підключати до "електронної стрічки" - системи передачі даних про готівкові операції на сервери податкової служби.

Про це сьогодні, 11 січня, Варіанти повідомила прес-служба Міністрества доходів і зборів України. 

Нагадаємо, з 1 січня 2013 року в Україні набрали чинності законодавчі норми, що впроваджують дистанційний моніторинг касових операцій. Новий сервіс протестували в пілотному режимі наприкінці 2012 року та на сьогодні він працює в штатному режимі.

Підприємці можуть подавати  звітну інформацію в електронній формі до серверу податкової служби  як шляхом придбання нової касової техніки,  так і шляхом приєднання до вже існуючої техніки відповідних модемів для передачі даних.

При цьому, як стверджують податківці, вірогідність несанкціонованого доступу до наданої податковим органам інформації є мінімальною. Реєстратори розрахункових операцій повинні, згідно з вимогами, бути обладнані модулем безпеки Національної системи електронних платежів (НСМЕП) – спеціалізованим пристроєм у вигляді картки та плати для комп`ютера, який захищає дані від втручань. Орієнтовна вартість модуля безпеки НСМЕП, який буде реалізовуватись НБУ, становить 80 грн.

Обслуговувати систему зберігання та збору даних буде визначений Нацбанком України інформаційний еквайрер (аcquirer) – організація, яка надаватиме послуги з технічної підтримки та інформаційного обслуговування.

Фахівці Міндоходів переконують, що такий формат моніторингу розрахункових операцій значно скоротить податковий аудит підприємців – користувачів касових апаратів, стверджуючи, що розбіжності між поданою звітністю та первинною документацією виявлятимуться дистанційно та заздалегідь.

У бізнесу є півроку на адаптацію до нових вимог законодавства – протягом першого півріччя 2013 року до підприємців не будуть застосовуватися штрафні санкції за неподання такої звітності в електронній формі.

Загалом на обліку у Державній податковій службі України знаходиться 152 тисяч суб’єктів господарювання, які зареєстрували 280 тисяч реєстраторів розрахункових операцій.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.