Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сесія облради

Вівторок, 13 липня 2021, 14:00

Облрада Львівщини ліквідувала комунальне підприємство Потюка

сесія облради

Депутати ліквідували комунальне підприємство "Реставрація та управління замками і палацами Львівщини", директор якого сприяв знищенню Миколаївської фортеці.

Сьогодні, 13 липня, на сесії Львівської обласної ради депутати проголосували за ліквідацію комунального підприємства ЛОР "Реставрація та управління замками і палацами Львівщини".

"За" проголосували 64 депутати. 

За словами голови Львівської обласної ради Ірини Гримак, у власності облради станом на сьогодні немає жодного замку,  ліквідоване комунальне підприємство  не здійснює жодної діяльності, у нього нема жодного майна, а із працівників у підприємства є лише директор. 

"На сьогоднішній день обласна рада не володіє жодною пам'яткою архітектури, якщо ми говоримо про замки та великі об'єкти. Вони сьогодні є у віданні Львівської обласної державної адміністрації. Фактично ця структура, яку ми сьогодні ліквідовуємо, абсолютно не має чим управляти і що реставрувати" – ппояснила Ірина Гримак.

Зазначимо, також сьогодні депутати визнали роботу керівника цього підприємства Валерія Потюка незадовільною та звернулися до Нацполіції Львівщини, обласної прокуратури і Західного Офісу Держаудитслужби України щодо перевірки діяльності підприємства "Реставрація та управління замками і палацами Львівщини" та його керівника.

Валерій Потюк незаконно поставив підписи над документами Миколаївської фортеці й інших об’єктів історико-культурної спадщини, через які ці пам'ятки не внесли до Державного реєстру нерухомих пам'яток України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.