Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Валерій Потюк

Вівторок, 13 липня 2021, 13:31

Депутати Львівської облради визнали роботу Потюка незадовільною

Валерій Потюк

Депутати облради визнали роботу комунального підприємства, яке очолює Валерій Потюк, незадовільною та звернулися до поліції щодо перевірки його діяльності.

Сьгоодні, 13 липня, на сесії Львівської обласної ради депутати визнали роботу в.о. директора КЗ ЛОР "Реставрація та управління замками і палацами Львівщини" Валерія Потюка незадовільною.

Це рішення підтримав 71 депутат.

Зокрема, сьогодні на сесії депутати мали заслухати звіт Потюка, який очолює це підприємство ще з 2015 року, за 2016-2021 роки, однак він не з'явився.

За словами першого заступника начальника управління майном спільної власності Львівської облради Тарас Зозулі, Валерій Потюк поставив підписи над обліковою документацією на "Комплекс фортифікаційних та інженерних споруд "Фортеця м. Миколаїв" та документами інших об’єктів історико-культурної спадщини, через які ці пам'ятки не внесли до Державного реєстру нерухомих пам'яток України.

"Ці дії, фактично, ведуть за собою їх руйнування (черговий приклад – будинок на вул. С. Коновальця, 21 у Львові). Керівництво зазначеного комунального підприємства за 2016-2021 роки не звітувало, тому Львівська обласна рада не володіє інформацією про його діяльність, зокрема щодо реставрації та утримання замків і палаців Львівської області" – наголосив Зозуля.

Також депутати направили звернення до Нацполіції Львівщини з вимогою провести перевірку цього підприємства та його директора.

Зазначимо, вже кілька років територію, на якій знаходиться Миколаївська фортеця, пробують перетворити на піщаний кар’єр. Зокрема, підприємство "Реставрація замків і палаців Львівщини" незаконно розробило документацію, яка пройшла погодження експертної ради в Мінкульті, на замовлення приватної структури для розміщення тут кар'єра.

У січні цього року у Львівській ОДА заявили, що відстоюватимуть цю пам’ятку історії місцевого значення. Громада Миколаєва планує зберегти її та розвивати, створивши тут історико-культурний парк "Фортеця Миколаїв".

Додамо, у 2013 році Валерій Потюк очолював управління охорони культурної спадщини Львівської ОДА.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.