Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Середа, 14 липня 2021, 11:00

Депутати Львівщини вимагають Зеленського повернути Шухевичу звання Героя України

Львівська облрада

Львівська облрада звернулася до Володимира Зеленського щодо повернення звання Героя України Роману Шухевичу.

Вчора, 13 липня, на сесії Львівської обласної ради депутати підтримали звернення до Президента України та Верховної Ради України щодо присвоєння провіднику ОУН, головнокомандувачеві Української повстанської армії, генерал-хорунжому Романові Шухевичу звання Героя України. 

"Відновлення звання Героя України Романові Шухевичу є не тільки вимогою історичної справедливості, а й однією з вимог Революції Гідності. Шухевич завжди був патріотом та ідеалістом, стійким у власних переконаннях і поглядах, справжнім революціонером, який підпорядковував власні інтереси інтересам ОУН та української справи. Роман Шухевич для мільйонів українців сприймається як Герой. Ми, депутати Львівської обласної ради, закликаємо закликаємо президента України надати Романові Шухевичу звання Героя України" – йдеться у документі.

Зазначимо, ще у квітні 2010 року Донецький окружний адміністративний суд скасував указ президента Віктора Ющенка про присвоєння Шухевичу звання Героя України (посмертно). Суд аргументував своє рішення тим, що звання Романові Шухевичу видали з порушенням закону, "оскiльки вiн не був громадянином незалежної України".

А на початку липня група народних депутатів, серед яких – 20 нардепів з Львівщини, зареєструвала постанову, що рекомендує президенту повернути звання Герой України Степану Бандері та Роману Шухевичу.

Нагадаємо, у лютому цього року облрада звернулася до президента з проханням повернути звання Героя України Степану Бандері.  

Додамо, раніше Львівська облрада оголосила 2017 рік роком Української повстанської армії та головнокомандувача УПА Романа Шухевича.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.