Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ветерани УПА

Середа, 14 липня 2021, 15:23

Депутати Львівщини пропонують відзначити 80-річчя УПА на державному рівні

ветерани УПА

Львівська облрада звернулася до ВРУ та Кабміну з вимогою відзначити 80-річчя УПА на державному рівні.

Вчора, 13 липня, на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо відзначення на державному рівні 80-річчя створення Української Повстанської Армії.

Як йдеться у тексті звернення, 14 жовтня 2022 року відзначатиметься 80 років з часу створення перших бойових загонів Української Повстанської Армії, яка вела збройну боротьбу за державну незалежність України проти нацистського та комуністичного окупаційних режимів.

"Українська Повстанська Армія продовжила боротьбу українського народу за відновлення державної незалежності України, започатковану в період Української революції (1917-1921) і продовжену Українською Військовою Організацією та Організацією Українських Націоналістів. Воїни УПА визнані борцями за незалежність України у ХХ сторіччі.

З метою визнання історичного значення боротьби УПА та вшанування військової звитяги, необхідно на гідному рівні провести заходи із відзначення 80-річчя створення УПА, залучивши до цього Кабінет Міністрів України, органи місцевого самоврядування, громадсько-політичні організації, школи й вищі навчальні заклади" – наголошують депутати.

Саме тому облрада закликає Верховну Раду прийняти постанову "Про відзначення 80-річчя створення Української Повстанської Армії", яка пропонує президенту Володимиру Зеленському надати звання Герой України Тарасові Бульбі-Боровцю і повернути звання Герой України Степанові Бандері та Романові Шухевичу, а також передбачити рекомендації Кабміну щодо створення організаційного комітету із відзначення на державному рівні 80-річчя створення УПА.

Зазначимо, на початку липня група народних депутатів, серед яких – 20 нардепів з Львівщини, зареєструвала постанову, що рекомендує президенту  повернути звання Герой України Степану Бандері та Роману Шухевичу.

А у лютому цього року облрада звернулася до президента з проханням повернути звання Героя України Степану Бандері. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.