Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Снопківський парк

Середа, 14 липня 2021, 12:58

У Львові на понад 11 гектарів збільшили площу Снопківського парку

Снопківський парк

Депутати облради збільшили площу львівського парку "Снопківський" на 11,5 га.

Вчора, 13 липня, на сесії Львівської обласної ради депутати змінили межі і площу львівського парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення "Снопківський".

"За" проголосували 55 депутатів.

Зокрема, площу парку, що знаходиться між вулицями Стуса, Кримською та Зеленою, збільшили з 35,66 га до 47,1853 га за рахунок земель комунальної власності Львівської міської ради.

Депутати доручили Львівській міськраді внести межі парку на місцевість та позначити їх державними знаками встановленого взірця, а також забезпечити охорону, відтворення та використання території парку, а землекористувачем цієї території є ЛКП "Зелений Львів".  

Як йдеться в пояснювальній записці до документа, міськрада Льввова  ініціювала процес щодо впорядкування території парку для збереження різних видів флори і фауни.

"Розширення меж парку "Снопківський" є позитивним кроком реалізації "Плану заходів "Зелене місто" для Львова" та збільшення площі природно-заповідних територій в межах міста. Об'єкт перебуватиме під охороною Львівської міської ради" – йдеться у рішенні.

Зазначимо, Снопківський парк закладений у 1958 році між вулицями Стуса, Кримською та Зеленою. На його території росте понад 200 видів дерев і чагарників: каштан, клен, кипарис, дуб, береза, горобина, смерека, сосна, ліщина червонолиста, багряник японський, бирючина, сніжноягідник, туя західна й інші.

Додамо, у 2018 року Львівська міськрада дозволила збудувати 9-поверховий будинок на вул. Стуса, 39, впритул до Снопківського парку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.