Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

Середа, 14 липня 2021, 17:15

Більше 2000 мешканців Львівщини завершили професійне навчання в центрі зайнятості

Львівщина

Станом на 1 липня у Львівській області 2,5 тисяч безробітних обрали  професійне навчання в обласному центрі зайнятості.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

"У січні-червні цього року професійним навчанням охоплено 2,5 тисяч безробітних. Серед них: 19 учасників АТО, 9 внутрішніх переселенців, 99 осіб з інвалідністю, 846 жителів області з числа молоді віком до 35 років. Завершили курси 2070 безробітних, з котрих майже 86% вже забезпечені роботою" – наголосив директор обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, навчання за скеруванням служби зайнятості організовується за 35-ма професіями та 32-ма напрямами не лише у центрах професійно-технічної освіти Держслужби зайнятості, а й безпосередньо на виробництві.

У Львівському ЦПТО цьогоріч навчалося 842 безробітних за такими професіями: електрогазозварник, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, оператор котельні, водій трамвая, водій тролейбуса, перукар, манікюрник, візажист, продавець продовольчих товарів, касир торговельного залу.

Під час навчання за безробітними зберігаються всі виплати, компенсовуються  витрати на проїзд за кожен день навчання, у разі потреби надається місце проживання. Однак якщо безробітні без поважних причин припиняють навчання або відмовляються працювати за отриманою спеціальністю, то вони зобов’язані відшкодувати службі зайнятості всі витрати, що були використані на навчання, проїзд або проживання.

Нагадаємо, у січні-червні в області роботу шукали понад 20 тисяч безробітних, а кількість вільних вакансій становила 4,5 тисяч.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.