Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Арсен Аваков

Четвер, 15 липня 2021, 11:03

11 нардепів з Львівщини не підтримали звільнення Авакова

Арсен Аваков

Верховна Рада звільнила міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Сьгоодні, 15 липня, Верховна Рада прийняла відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. "За" проголосував 291 народний депутат.

Заяву про відставку голова МВС подав сам, але з подачі президента Володимира Зеленського. 

З львівських нардепів звільнення Авакова підтримали: Євген Петруняк (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Тарас Батенко (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра), Андрій Кіт (Довіра), Ярослав Рущишин (Голос), Галина Васильченко (Голос), Роман Лозинський (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос).

Відсутні на пленарному засіданні: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Наталія Піпа (Голос).

Були присутні у залі, але не голосували: Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Олена Кондратюк (позафракційна).

Утрималися: Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Ярослав Дубневич (За майбутнє).

Зазначимо, 13 липня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав заяву на звільнення з цієї посади, яку він обіймав 7 років. Однак у своїй заяві він не пояснив, чому вирішив подати у відставку.

Аваков перебував на посту глави МВС з 27 лютого 2014 року. Він був перепризначений міністром внутрішніх справ 29 серпня 2019 року.

У 2020 року у Львові активісти пікетували будівлю Нацполіції Львівщини, вимагаючи у Арсена Авакова подати у відставку, а фракція Голос зібрала 40 підписів нардепів за його відставку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.