Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ліспосп

Четвер, 15 липня 2021, 11:30

Лісгоспи зобов'язали відтворювати ліси за рахунок 30% свого прибутку

ліспосп

Кабмін дозволив лісгоспам відраховувати до держбюджету на 30% менше прибутків, якщо ці кошти вони вкладатимуть у відтворення лісів.

Про це повідомила пресслужба Кабінету Міністрів України.

Вчора, 14 липня, Кабінет міністрів ухвалив постанову щодо зменшення відрахувань до держбюджету лісгоспами з 80% до 50% чистого прибутку, за умови направлення державними лісгоспами 30% чистого прибутку на відтворення лісів.

Як йдеться у повідомлення, державним лісгоспам залишатиметься половина чистого прибутку, 30% якого буде спрямовано на придбання основних засобів, необхідних для здійснення заходів з охорони, захисту, використання та відтворення лісів.

Таким чином лісгоспи зможуть збільшити обсяги вирощування посадкового матеріалу для створення 1 мільярду дерев в рамках програми президента Володимира Зеленського.

Використання 30% чистого прибутку (доходу) підлягає щорічному державному фінансовому аудиту.

Постанова діятиме починаючи з 1 липня 2021 року до 31 грудня 2024 року.

Нагадаємо, в червні президент підписав закон про обмеження обігу пластикових пакетів та анонсував висадку мільярда дерев.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.