Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

П'ятниця, 16 липня 2021, 12:06

Дві компанії планують збудувати у Львові сортувальний центр вартістю 50 мільйонів

Львів

Укрпошта провела закупівлю на будівництво сучасного сортувального центру у Львові, який має запрацювати із 2031 року.

Укрпошта провела тендери у системі ProZorro на будівництво нового автоматичного сортувального центру у Львові – HUB Lviv, загальною площею 26 тис кв.м та початковою вартістю у 52 млн грн, який мають збудувати до кінця 2031 року на земельній ділянці у 8 га.

На початку червня цього року Укрпошта подала два варіанти тендеру із зведення сортувального центру: інвестиційний договір на купівлю та договір оренди із можливістю викупу.

Участь у тендері щодо будівництва сортувального центру у Львові взяла лише одна компанія – ТОВ "Тетра Інвест", яка погодилася здійснити усі роботи за 50 000 000 грн. 

Натомість на аукціон щодо договору оренди з можливістю викупу подалися дві фірми: ПП "ГО-РА" та ТОВ "Тетра Інвест", а вартість будівництва центру вони оцінили у 45 999 999 грн і 46 000 000 грн відповідно. Переможцем торгів Укрпошта обрала фірму із найдешевшою пропозицією – ПП "ГО-РА".

Наразі договори із жодним з учасників тендеру не підписано, також Укрпошта ще не визначилася, який варіант із зведення сортувального центру обрати.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Тетра Інвест" створене у березні 2021 року у Києві, займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Керівницею та власницею фірми є киянка Світлана Цикун.

ПП "ГО-РА" зареєстроване у Винниках з 2004 року, займається діяльністю агентств нерухомості. Власником фірми є винниківчанин Валерій Загурський. Він був засновником львівської будфірми "Гора Девелоупмен", однак станом на сьогодні власником компанії є депутат Львівської обласної ради від Народного Руху України Богдан Гагалюк.

Як йдеться у закупівлі, переможець тендеру повинен обрати місце у Львові або поблизу Львова, збудувати сучасний сортувальний центр та передати його разом з земельною ділянкою у власність Укрпошти.

Центр повинен мати такі основні будівлі та споруди:

 - головна складська будівля із вбудованим адміністративним блоком;

- контрольно-пропускні пункти;

- майданчики для стоянки вантажного транспорту;

- автотранспортний цех;

- майданчик для легкового транспорту;

- комплекс споруд очищення каналізаційних стоків (переливні підземні ємності із біологічним очищенням води. 

Нагадаємо, у 2018 році Укрпошта вирішила збудувати логістичний сортувальний центр європейського зразка у селі Пасіки-Зубрицькі, що на виїзді зі Львова, вартістю 69,4 млн грн.

Також минулоріч львівська фірма отримала ділянку Укрпошти у Львові, на якій планує збудувати готельно-офісний житловий комплекс.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.