Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Мостиська

mostyska-gromada.gov.ua

П'ятниця, 23 липня 2021, 11:15

У Мостиськах затвердили генплан міста

Мостиська

За новим генпланом 90 га виділили для житлової садибної забудови, а 12 га − для квартирної забудови. 

Про це повідомила пресслужба Мостиської міської ради.

У понеділок, 19 липня, депутати Мостиської міської ради затвердили Генеральний план міста Мостиська. 

Згідно з документом, у Мостиськах до 2032 року планують побудувати 545 багатоквартирних будинків на 12,1 га міста, а розселитись в новому житловому фонді зможе більше тисячі осіб. Натомість для житлової садибної забудови виділили 90 га і планують побудувати 720 будинків, де зможе розселитись 2376 осіб.

Новий генеральний план міста Мостиська передбачає зміну меж населеного пункту, а саме територію міста планують збільшити майже вдвічі − з 1391,9 га до 2532,5 га. Таким чином населення міста також збільшиться з 9,150 тисяч осіб до 12,615 тисяч осіб. Тепер виконком Мостиської міськради має розробити проєкт землеустрою щодо зміни меж міста Мостиська відповідно до затвердженого генплану.

Також передбачається будівництво обходу міста Мостиська та села Гостинцеве на автомобільній дорозі Львів-Шегині з влаштуванням чотирьох транспортних розв’язок в різних рівнях та місцевих проїздів.

Новий генплан міста Мостиська розробили ще у 2013 році, а попередній генеральний план розробили у 1994 році.

Нагадаємо, Мостиська громада отримала 1,2 млн грн в межах реалізації проєкту "Подолання цифрової освітньої нерівності". А майновий комплекс цегельного заводу вартістю близько 20 мільйонів гривень повернули в власність громади міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.