Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Шлях незалежних

П'ятниця, 23 липня 2021, 12:40

У Львові відбувся автопробіг Шлях Незалежних

Шлях незалежних

У Львові пройшов автопробіг учасників акції "Шлях Незалежних" – людей, котрі могли вийти з наркотичної та алкогольної залежності у реабілітаційних центрах.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

У рамках загальнонаціональної Хресної дороги колишніх залежних містами України,  учасники пробігу проїхали у Львові центральними вуличками, а на проспекті Свободи був встановлений намет, де охочим роздавали спеціальну літературу та програму акції.

3 15 липня до 2 серпня у 21 місті України відбувається автомотопробіг з виступами та пресконференціями, підписанням петицій. У зв'язку з наближенням ювілею 30-ї Незалежності України, організатори акції хочуть привернути увагу до того, що десятки тисяч людей пройшли peaбілiтацiю в християнських центрах різних конфесій, отримала свободу від наркотичної залежності, алкогольної залежності та асоціального способу життя.

Серед цілей організатори акції декларують: звернення уваги на кількість одужавших від залежностей після проходження реабілітації у християнських центрах, налагодити механізми співпраці з бюрократичними структурами, зокрема, внести законодавчі зміни до того, як мають проходити лікування алко- та наркозалежні, а також посилити боротьбу з наркоторгівлею.

Присутні на пресконференції промовці розповідали про свої долі, як змогли вийти зі залежності та стати суспільно-корисними: значна частина реабілітованих стали військовими капеланами, займаються просвітницькою діяльністю на Сході України, а також волонтерством, змогли створити сім’ї та стати суспільно-активними. У своїх історіях вони також ділились, що оточення та сім’я має серйозний вплив на формування залежності, і як наслідок, процес виходу з неї.

"На жаль, у нашій незалежній Україні є ще багато залежних людей, які сьогодні потребують допомоги. На щастя, для цього у нас є християнські реабілітаційні центри, але держава замість того, щоб їх підтримувати, навпаки тисне на них. Тому ми хочемо знайти спільну мову і далі робити свою справу – допомагати міняти життя людей із залежностями", – відзначив пастор, голова ГО "Фонд захисту сім’ї"Олександр Савченко.

Геннадій Мохненко,  пастор "Церкви добрих перемін" (м.Маріуполь), єпископ протестантської Церкви Божої України, засновник і керівник найбільшого на пострадянському просторі дитячого реабілітаційного центру «Республіка Пілігрим» і мережі реабілітаційних центрів для дорослих поділився, що історією реабілітації можна прочитати у його книзі "Непедагогічна поема", а також переглянути фільм, який зняв про його діяльність голівудський режисер Денні Юрд, "Майже святий".

"Ми вирішили зібратись і проїхати 3000 км Україною, щоб говорити про ту всесвітню війну, яка не зупиняється ні на секунду, – про наркоманію. Сьогодні в нашій державі наркоторговці вб’ють кілька сотень людей, і про це практично ніхто не говорить. За часи незалежної України десятки тисяч людей "вирвались" із наркотиків та алкоголю саме у християнських реабілітаційних центрах, у християнських соціальних проєктах, про що теж мало хто говорить. Тому акцією "Шлях Незалежних" ми розказуємо ці неймовірні історії. І якщо так вже сталось, що наркотики потрапили у ваше життя, то ми хочемо показати, що звільнитись від них реально, що можна повернути собі звичне життя", – додав єпископ протестантської Церкви Божої Україн Геннадій Мохненко.

25 липня (неділя о 10) у центрі Києва буде вечірня конференція учасників акції “Шлях Незалежних”  з концертною програмою.

26 липня (понеділок о 10) відбудеться однойменна акція  біля Офісу Президента України відбудеться однойменна акція протесту та звернення з нотою протесту від учасників акції "Шлях Незалежних".

Графік руху акції "Шлях незалежних": 

Маріуполь – Мелітополь – Генічеськ (15 липня) – початок акції "Шлях Незалежних" 

Генічеськ – Херсон – Миколаїв(16 липня)

Миколаїв – Одеса (17 липня)

Одеса – Вінниця (16 липня) 

Вінниця – Хмельницький – Чернівці (19 липня)

Чернівці – Івано-Франківськ (20 липня) 

Івано-Франківськ – Тернопіль (21 липня)

Тернопiль–Львів (22 липня)

Львів – Луцьк – Рівне (23 липня)

Рівне – Новоград-Волинський – Житомир (24 липня) 

Житомир – Київ (25 липня).

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.