Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Одерченко Катерина

П'ятниця, 23 липня 2021, 07:25

Одарченко Катерина - українська політична діячка, підприємиця

Одерченко Катерина

Засновниця агенції з аналітичних досліджень «SIC-Group». Голова Інституту Демократії та Розвитку «PolitA». Голова політичної партії «Національна платформа».

Одарченко Катерина Юріївна – українська політична діячка, підприємиця. Засновниця агенції з аналітичних досліджень «SIC-Group». Голова Інституту Демократії та Розвитку «PolitA». Голова політичної партії «Національна платформа».

Дитинство

Народилася 10 серпня1992 року в Херсоні у родині інженера-будівельника Одарченка Юрія Віталійовича та підприємиці Бугрової Ірини Володимирівни.

2009 р. закінчилаХерсонський академічний ліцей ім. О.В. Мішукова Херсонської міської ради при Херсонському державному університеті з відзнакою (золота медаль). Ще в школі заявила про свої лідерські якості: займала посаду Президента шкільного парламенту.   З дитинства займалася спортом (легка атлетика). Цікавилася правовими науками. Багаторазова переможниця обласних та всеукраїнських олімпіад з української мови та літератури, біології. У 2009 році посіла І місце в Міжнародній олімпіаді з екології (м. Стамбул, Туреччина), отримала золоту медаль. Брала активне життя в молодіжному русі Херсона. Займалася волонтерською діяльністю.

Освіта

Після завершення  Херсонський академічний ліцей ім. О.В. Мішукова Херсонської міської ради при Херсонському державному університеті з відзнакою вступила до Київського національного університету ім. Т.Г.Шевченка на біологічний факультет за спеціальністю «генетика» (освітня програма – бакалавр). В той же час здобувала вищу освіту за спеціальністю «право» вХерсонському державному університеті. Зі студентських років працювала: спочатку - волонтером у громадських організаціях, згодом – у сфері організації заходів.

Ще під час навчання в КНУ ім. Т.Г. Шевченка, зацікавилася у вивченні публічного адміністрування. Згодом отримала ступінь магістра (спеціальність – державне управління) з відзнакою в Інституті політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України. Також Катерина Одарченко додатково пройшла навчання Національному університеті “Одеська юридична академія” (спеціальність - “інтелектуальна власність”) та Національному педагогічному університеті ім. М.П. Драгоманова за спеціальністю політична «культура та ідеологія».

Катерина Одарченко здійснює активну наукову діяльність. Зокрема, написала та успішно захистила наукову дисертацію  на тему:  “Внутрішньопартійна комунікація як чинник розвитку політичних інститутів”. 

Виграла грант на післядипломне навчання в Університеті Джорджа Вашингтона, де успішно пройшла "Курс навчання по виборчій політиці в Сполучених Штатах Америки". Також закінчила курси "Забезпечення цифрової демократії"Мічиганського університету та"Демократичний розвиток" Стенфордського університету. Успішно пройшла програму Всесвітньої організації інтелектуальної власності, що підтверджують міжнародні сертифікати «WIPO SS», «WIPO DL101».

Професійне становлення

Разом із 2 студентами-однодумцями заснувала компанію зі стратегічних комунікацій «SIC-Group». В основі спеціалізації агенції – політичні дослідження, аналітична робота в сфері публічного адміністрування, а також міжнародні комунікації. «SIC-Group» є однією з провідних компаній даного профілю в Україні.

У 2011 році заснувала Інститут Демократії та Розвитку «PolitA». Метою роботи Інституту є сприяння демократичному розвитку України та побудови громадянського суспільства. Основними завданнями Інституту є сприяння євроінтеграційним процесам в Україні, а також формування політичної культури через освітні програми та комунікації між громадянським суспільством та державними органами. Інститут регулярно проводить публічні лекції, освітні зустрічі, круглі столи, семінари з провідними політиками, громадськими діячами, юристами із США, країн ЄС, ОАЕ та інших держав. Серед спеціалістів, які взяли участь у заходах «PolitA» - державний екс-прокурор Флориди Кендалл Коффі, експерт ОАЕ у сфері економічної політики Обаїдом Аль Шуфейхі, експерт з ведення політичних електоральних онлайн-кампаній Патрік Гелен та багато інших.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.