Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Радехівський цукор

glavcom.ua

П'ятниця, 23 липня 2021, 15:53

Радехівський цукор оштрафували на 68 мільйонів

Радехівський цукор

ТОВ "Радехівський цукор" придбало цукровий завод без дозволу Антимонопольного комітету.

Про це повідомила пресслужба Антимонопольного комітету України.

Вчора, 22 липня, Антимонопольний комітет України оштрафував ТОВ "Радехівський цукор" за порушення законодавства про захист економічної конкуренції та наклав штраф у розмірі 68 мільйонів гривень.

"Радехівський цукор" придбав Хоростківський цукровий завод, що могло забезпечити здійснення завершеного циклу з переробки цукрового буряку та виробництва цукру та визнається концентрацією.

Як йдеться у повідомленні, у 2017 році з інформації, розміщеної у ЗМІ, Антимонопольний комітет дізнався про придбання ТОВ "Радехівський цукор" декількох цукрових заводів та розпочав дослідження вказаного питання на предмет дотримання законодавства про захист економічної конкуренції, за результатами якого було відкрито три справи про порушення.

АМКУ встановив, що після завершення сезону цукроваріння 2016 року ТОВ "Радехівський цукор" без дозволу Антимонопольного комітету набуло контроль над активами Хоростківського цукрового заводу, що дозволяли наростити присутність на ринках цукру та переробки цукрового буряку в економічно доцільні строки.  

Також Антимонопольний комітет виявив факти про укладення ТОВ "Радехівський цукор" угод із фермерськими господарствами на посів цукрових буряків, що свідчить про намір використовувати придбані активи для виробництва цукру та переробки цукрових буряків в найближчий сезон цукроваріння.

Нагадаємо, у квітні Антимонопольний комітет почав розслідування ймовірної змови на ринку цукру за участі ТОВ Радехівський цукор.

Минулоріч Радехівський цукровий завод впродовж сезону переробив майже 800 тисяч тонн цукрових буряків та виробив 100,4 тисячі тонн цукру.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.