Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Середа, 28 липня 2021, 11:13

Львівська міськрада неправомірно надала в оренду землю в центрі вартістю понад 40 мільйонів

Львів

За позовом обласної прокуратури територіальній громаді міста Львова повернуть земельну ділянку площею 0,1 га в центрі міста.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури.

Територіальній громаді міста Львова повернуть земельну ділянку історико-культурного призначення вартістю понад 40 мільйонів гривень.

Господарський суд Львівської області задоволив позов прокуратури про скасування ухвали Львівської міської ради, розірвання договору оренди земельної ділянки, яка є об’єктом історико-культурного призначення, площею 0,1 га в центрі міста Львова, вартістю 40 915 тис грн.

Як встановив суд, Львівська міська рада неправомірно надала суб’єкту господарювання в оренду земельну ділянку, що відповідно до положень Земельного кодексу України та Закону України "Про охорону культурної спадщини" є підставою для визнання незаконною та скасування ухвали органу місцевого самоврядування та розірвання договору оренди землі.

Нагадаємо, що 13 липня за позовом обласної прокуратури Добросинсько-Магерівській громаді повернули земельну ділянку вартістю понад 21 мільйон гривень, а 6 липня суд повернув у власність держави майже 17 га землі на території Дублянської селищної ради, яку суб'єкт господарювання взяв в оренду ще в 2014 році для будівництва та обслуговування енергетики "зеленого" тарифу, орендар якої не сплачував щомісячну орендну плату.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.