Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Мостиський сухий порт

Середа, 28 липня 2021, 15:15

Сухий порт у Мостиськах включили до реєстру індустріальних парків

Мостиський сухий порт

"Мостиський сухий порт" включили до офіційного реєстру індустріальних парків України.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Вчора, 27 липня, індустріальний парк "Мостиський сухий порт" включили до офіційного реєстру індустріальних парків України. 

Як повідомили у відділі інвестиційної політики Львівської ОДА, "Мостиський сухий порт" є дев'ятим індустріальим парком та першим за своїм масштабом на території Львівської області.

"Це ще одне досягнення для Львівської області. Плановий обсяг залучених інвестицій при реалізації об’єкту − від 1 до 3 мільйонів доларів США. Це дасть змогу збільшити об’єм виробництва в області приблизно на 20%. Прогнозований обсяг реалізованої промислової продукції становитиме 862,1 мільйона гривень станом на 2033 рік" − повідомив керівник відділу інвестиційної політики Орест Фільц.

Передбачається, що Мостиський сухий порт має стати великим логістичним хабом для розвантаження, перевантаження та зберігання різноманітних товарів та сировини з України та країн Азії, які мають перевозити залізницею як в країни Євросоюзу, так й у зворотному напрямку.

"Пріоритетними для розміщення галузями діяльності є підприємства з новітніми технологіями по зберіганню рідинно-зернових речовин, підприємств мебельних виробів, машинобудування та холодильників для заготівлі ягід і грибів (понад 600 т), а також об’єкти логістики, сервісного обслуговування та іншого", – йдеться у детальному плані.

Додамо, ідея будівництва сухого порту у Львівській області не нова. Цей проект був анонсований ще в 2017 році. Тоді опрацьовувався статус земельних ділянок, які могли бути виділені для створення логістичного центру.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.