Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Східниця

П'ятниця, 30 липня 2021, 12:35

Готелі та ресторани Східниці можуть закрити через відсутність водопостачання

Східниця

Держпродспоживслужба клопотатиме про закриття відпочинкових комплексів у Східніці через недотримання санітарних норм у зв'язку з відсутністю води.

Про це повідомило видання Варто − Галицькі новини.

У середу, 28 липня, під час засідання Дрогобицької районної комісії ТЕБ та НС представник Держпродспоживслужби заявив, що якщо найближчим часом ситуація не вирішиться, то вони клопотатимуть про закриття у Східниці відпочинкових комплексів та закладів громадського харчування, через недотримання санітарних норм.

Натомість районна комісія ТЕБ та НС прийняла рішення зобов’язати Бориславська міську та Східницька селищну ради, їх виконавчі органи та комунальне підприємство "Вододар" Бориславської міської ради невідкладно здійснити усі можливі заходи щодо відновлення водопостачання споживачів у селищі Східниця.

Як повідомив керівник управління розвитку територій Дрогобицької РДА Володимир Годяк, питання водопостачання відноситься до компетенції органів місцевого самоврядування, проте відключення споживачів від послуги холодного водопостачання є не законним.

Курортне селище Східниця місяць без води. 1 липня КП Бориславської міської ради відключило централізоване водопостачання для селища. Питання 28 липня розглянули під час засідання районної комісії ТЕБ та НС.

Зазначимо, з 1 липня мешканці смт. Східниця залишилися без водопостачання, а криниці обміліли через спеку. Водопостачання у Східниці здійснювало КП "Вододар" Бориславської міськради. Підприємство припинило водопостачання, оскільки в результаті адміністративно-територіальної реформи Східниця стала окремою територіальною громадою.

Нагадаємо, в Бориславській міськраді запевняють, що для подачі води до смт. Східниця потрібно, щоб Східницька селищна рада підписала запропонований договір.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.