Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Орест Фурдичко

unian.ua

П'ятниця, 30 липня 2021, 17:15

Орденоносцю Фурдичку нахурделили вісім років з конфіскацією майна

Орест Фурдичко

Колишнього директора Інституту агроекології та природокористування НААН України Ореста Фурдичка засудили до 8 років позбавлення волі за хабар.

Про це повідомив Центр протидії корупції у своєму Телеграм-каналі.

Вищий антикорупційний суд України призначив колишньому директору Інституту агроекології та природокористування НААН України Оресту Фурдичку покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна за хабар. Також Суд позбавив Фурдичка права протягом трьох років займати керівні посади.

Суд визнав Ореста Фурдика винним у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за виділення під будівництво земельних ділянок, що належать Інституту.

Орест Фурдичко може оскаржити вирок в апеляції протягом 30 днів.

Нагадаємо, у 2017 році у Києві детективи НАБУ затримали за підозрою у вимаганні хабара директора Інституту агроекології і природокористування НААН України Ореста Фурдичка. Його затримали неподалік від його місця роботи з першою частиною хабаря в розмірі 300 тисяч доларів. Загалом він мав отримати 500 тисяч доларів.

Додамо, Орест Фурдичко з початку 90-х очолював лісову галузь Львівщини. А у 1990-1997 рр. був депутатом Львівської облради, у 1997-1998 рр. – голова Львівської облради.

У 1998-2002 роках Орест Фурдичко був народним депутатом, пізніше працював на керівних посадах у Держкомітеті лісового господарства України та у міністерстві охорони навколишнього середовища.

У травні 2017 Фурдика нагородили орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.