Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

"Вічний вогонь" у Дрогобичі

d-nk.com.ua

Середа, 4 серпня 2021, 15:50

У Дрогобичі планують демонтувати меморіал Вічного вогню

"Вічний вогонь" у Дрогобичі

У місті оголосили громадські обговорення щодо демонтажу "Вічного вогню" та благоустрою цієї території.

Про це повідомляє видання "Дрогобиччина – новини краю".

Починаючи з цього тижня й до кінця серпня Дрогобицька міська рада оголосила публічні громадські обговорення щодо демонтажу меморіалу слави "Кладовище радянських воїнів" на перехресті вулиць Самбірська, Івана Франка, Лесі Українки і Січових Стрільців, який відомий в місті під назвою "Вічний вогонь".

Цей меморіал пам’яті жертв німецько-радянської війни був побудований у 1974 році і тут ховали співробітників підрозділів НКВС-МВС та НКДБ-МДБ-КДБ, які загинули в післявоєнний період в боях з борцями за незалежну Україну.

Як наголосили у міськраді Дрогобича, представники громадських об’єднань міста неодноразово порушували питання про необхідність демонтажу "Вічного вогню" як елементу тоталітарного комуністичного режиму, а після подій з демонтажем монументу слави у Львові це питання вирішили винести на обговорення громадськості.

"Питання демонтажу радянського меморіалу є непростим. Окрім перенесення залишків захоронених радянських воїнів, необхідно вирішити питання щодо подальшого облаштування цієї території. Ми твердо переконані, що радянським пам’ятникам не місце в Дрогобичі. Але все потрібно робити виважено" – зазначив заступник міського голови Дрогобицької ОТГ Андрій Ковч.

Нагадаємо, у квітні цього року у Львові розпочали демонтувати барельєфи на Монументі Слави і вирішили оголосити архітектурний конкурс на проект забудови цієї території.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.