Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Монумент слави

Середа, 21 квітня 2021, 13:40

У Львові демонтують барельєфи Монумента Слави

Монумент слави

У місті розпочали демонтувати барельєфи на Монументі Слави і оголосять архітектурний конкурс на проект забудови цієї території.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У понеділок у місті розпочалися роботи з демонтажу барельєфів на Монументі Слави. За словами першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, перший експонат вже перевезли у музей "Територія терору".

На місці Монументу минулоріч планували облаштувати меморіал українським воїнам, наразі міськрада планує оголосити архітектурний конкурс, який має визначити, що буде на місці Монументу після демонтажу усіх конструкцій.

"Минулого року було прийнято рішення виконавчого комітету про оголошення архітектурного конкурсу на територію, де зараз розташований Монумент Слави. Також у нас є рішення щодо поетапного демонтажу безпосередньо елементів Монументу. Для цього були передбачені і затверджені кошти у бюджеті, щоб Галицька РА мала змогу фізично замовити проекти на виконання цих робіт" – наголосив Москаленко.

Він додав, що наразі не відомо, скільки часу триватимуть усі роботи.

Нагадаємо, наприкінці квітня 2018 року у місті розпочали огородження Монументу Слави через її аварійний стан. Львівські депутати виділили на це 400 000 грн, а ще раніше міськрада дозволила демонтувати стелу із Монументу Слави та передати її до музею "Територія терору".

А у травні 2019 року міськрада заявляла, що не може демонтувати стелу Монументу Слави через складність робіт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.